top of page

Over

Op 18 oktober 2015,  de 'dag van de trage weg', kwamen de dorpsbewoners samen tijdens een wandeling.

Op het mobiel registratiebureau aan de Lourdes kapel registreerden ze hun verhalen en voorwerpen die hen verankeren in Nederhasselt. ​Ze vulden een roze formulier in dat afgestempeld werd met een echte MUNHA-stempel en zodoende werden ze deel van het museum.

De bewoners maakten ook kennis met de ingeweken kunstenaar Anita Nevens en met de naar Berlijn uitgeweken kunstenaar Sylvia Souffriau die als eerste 'artist in residence' een platform zal krijgen.MU.N'Ha is een concept van kunstenaar Anita Nevens.

Video: Jin Dubois. Fotografie: Hemmeryckx Niels.

Met dank aan het Stadsbestuur Ninove, Ben Schokkaert, de vrijwilligers van ‘NEDERHASSELT, NATUURLIJK!’ o.a. Rita Scheerlinck, Els Baeyens, Jolijn, Marc, Rose, Ann, Guy, Gerda,  Jan, Erwin, Luc, … en de dorpsbewoners voor hun medewerking. Dank ook aan kunstenaar Sylvia Souffriau voor inspiratie uit Berlijn.

MU.N'Ha
De natuurlijke omgeving van het dorp Nederhasselt met de persoonlijke verhalen van de bewoners is de insteek voor de creatie van het museum MU.N'Ha.
De inhoud van het museum en de rol van de toeschouwer, de kunstenaar, de designer en de curator worden met elkaar verweven. Met een logo, roze registratie-formulieren, een stempel, een vlag en een curator, maakt het museum een knipoog naar de ernst van de grote, belangrijke musea in de stad maar maakt hier de verhalen van de dorpsbewoners belangrijk.
bottom of page